Home

Tablet PC's

v
Sony Vaio U

vulcan

 

 

Acer TravelMate C102T Tablet pc

 

 

 


http://www.paceblade.com


TATUNG Tablet PC Tangy440


AboCom X-Pilot

AboCom Systems unveils unprecedented integration of elegance & technology for Mobile Information Appliance

Microsoft Case Study on AboCom X-Pilot, the Next Generation of Internet Appliance

Bill Gates Demonstrates Wide Range of Windows Powered Devices, including AboCom X-Pilot, in Keynote Address in Las Vegas CES 2001.


Intelģ Web Tablet

Intel Announces Technical Features Of Wireless Web Tablet (

ELSA Logboard


The RSC WebPAD 

Click Here http://www.fujitsupc.com/www/products_pentablets.shtml


FIC AquaPAD


EVITA3000 / EVITA 2000b

 pro gear


Philips -E-ink

 


www.airspeak.com

 


The Ericsson Cordless Web Screen H610 combines cordless Internet access with telephony and e-mail, without the hassle of logging on to your home computer. The H610 offers a unique approach to home communication combined in one device, which can accompany you to the kitchen or your favorite sofa.
Using Bluetooth wireless  technology.

more information...znet


 


In January 2001, Casio Computer Co., Ltd. will release in Japan the CASSIOPEIA E-707, a next-generation mobile network terminal that incorporates data communications functions in a Pocket PC.


Siemens SIMpad

The Gigaset (TM) 4600 SIMpad will be available late 2nd Quarter of 2001.


XLibris: An Active Reading Machine


 

Stylistic LT C-500
fujitsupc stylistic-c500Softwaregigant stapt stilaan af van PC
MICROSOFT ONTWIKKELT HANDCOMPUTER MET TRANSMETA (rt)

Microsoft werkt samen met chipfabrikant Transmeta aan de Tablet PC. Dat is voorlopig de codenaam voor een computer met de grootte van een A4-blad. Voor het softwarehuis wordt het stilaan duidelijk dat er meer is dan de PC.Microsoft gaat steeds meer de hardwaretoer op. Na de X-Box spelletjescomputer ontwikkelt de fabrikant nu ook een handcomputer. Het is een teken dat hard- en software steeds meer naar mekaar toegroeien. Voorlopig gaat het nog maar om een prototype dat komende week getoond zal worden op de Comdex-computerbeurs. Microsoft werkt samen met Transmeta aan het project. Transmeta verlengt met de nieuwe Crusoe-processor de levensduur van de batterijen aanzienlijk door een totaal nieuw ontwerp van chips te gebruiken. Toch is de processor compatibel met Intel; daarvoor zorgt de ingebakken vertaalsoftware. Het is lang niet zeker dat Microsoft de hele rit uitrijdt met Transmeta. Voor de X-Box werkte Microsoft aanvankelijk samen met AMD maar liet die op het einde vallen voor oude bekende Intel.

De handcomputer krijgt een variant van het Windows-besturingssysteem mee, speciaal gemaakt voor draagbare computers. Het belangrijkste instrument van de Tablet PC wordt de pen. Windows zal een module bevatten die het handschrift herkent, zoals ook de Palm-computers hebben. Ook via spraakherkenning en een optioneel toetsenbord kan de Tablet PC bestuurd worden. En dat past compleet in de logica van de peter van dit project, Bill Gates. Die zei een tijdje terug nog dat herkenning van het handschrift voorlopig voorrang krijgt op spraakherkenning.

De Tablet PC is bedoeld als voorbeeldtoepassing voor ".NET", de Internetstrategie van de softwaregigant. Door al zijn software op Internet te brengen wil Microsoft zijn programma's via tal van toestellen beschikbaar maken. De enige vereiste is dat ze toegang hebben tot Internet. De draadloze netwerkkaart is dan ook onmisbaar in de Tablet PC.

bron Copyright (c) 1996-2000 by deCURSOR & Planet Internet BelgiŽ 
13 november 2000 Gratis e-zine Editie nummer 290

 

© 2000 Sander van den Akker.
Info: Openbare Bibliotheek Oss